Renginiai

Kulinarinė edukacija „Fermentavimo menas“

2024 09 13

Ruduo – toks metas, kai skiname, rauname ir dedame į podelius užaugintą derlių. Kiekviena šeimininkė turi savo išbandytus konservavimo, rauginimo  receptus. Pasidalinti žiniomis, sužinoti apie daržovių, vaisių naujus  fermentavimo būdus, rugsėjo 13 d., moterys rinkosi į Salamiesčio bibliotekoje vykusią kulinarinę edukaciją „Fermentavimo menas“. Edukaciją vedė Kupiškio kultūros centro Alizavos padalinio edukatorius Danielius Petrošius.

Danielius papasakojo apie fermentacijos proceso atsiradimą, jo galimybes ir taip paruoštų produktų naudą mūsų organizmui. Jis pats fermentuoja daržoves, gamina imbierinį limonadą, oduolių sidrą, obuolių actą, fermentuotas riešutų užtepėles. Edukacijos metu pasidalino savo patirtimi, degustavome jo paruoštus fermentuotus produktus. Moterys liko patenkintos gautomis žiniomis,  naujais receptais.

 

 

Bibliotekininkė Gražina Laucienė

Nuotr. G. Laucienės

 


Paskutinį kartą redaguota: 2024-09-16